Lakatos üzem

Lakatos üzemünkben élelmiszeripari gépeket, csomagolástechnikai berendezéseket, vegyipari centrifugákat, szállítószalagokat építünk, továbbá rendelkezzünk vasúti felépítmények lemezmegmunkálásához és hegesztéséhez szükséges jogosultsággal.

Üzemünk a ISO 9001:2015 minőségirányitási rendszerrel dolgozik és rendelkezik a magyar hegesztési tanúsítvánnyal: MSZ EN 3834-2 és a német vasúti minősítéssel: EN-15085-2

A termékek jellemzően rozsdamentes 1,4301, 1,4571 anyag minőségből készülnek, de gyakorlatunk van speciálisabb duplex 1,4462 vagy szuperduplex 1,4539 anyagok hegesztésében.

Az alábbi hegesztési eljárásokat alkalmazzuk:

  • 111. Bevont elektródás kézi ívhegesztés
  • 131. Fogyóelektródás, semleges védőgázos ívhegesztés (AFI, MIG-hegesztés)
  • 135. Fogyóelektródás, aktív védőgázos ívhegesztés (MAG-hegesztés)
  • 136. Fogyóelektródás, aktív védőgázos ívhegesztés porbeles huzalelektródával
  • 141. Volframelektródás, semleges védőgázos ívhegesztés (AWI, TIG)

Gépparkunk folyamatosan frissül, Merkle, Fronius, Lincoln, EWM gépekkel dolgozunk. Szakembereink mindegyike rendelkezik a munkájához szükséges hegesztő minősítésekkel, képzésük folyamatos.

Csarnokunk daruzott, 2 db 3t-ás daruval tudjuk mozgatni az anyagokat, pozicionálók és targoncák segítik a hegesztők munkáját.

Az elkészült termékeket pácoljuk és szemcse szórjuk, a szabadsugaras szórás egy 6mx6mx3m kabinban történik, a kisebb munkadarabokat egy kisebb 1m x 1,5m x 0,8m kabinban kezeljük.

A mosás, portalanítás után kerül a gyártmány a raktárba, ahol kollégánk csomagolja és a kiszállításra előkészíti.